sâmbătă, 21 mai 2011

JOHN EMMSJohn Emms Norfolk s-a născut în 1844 si a a murit un noiembrie 1912 în Lyndhurst, Hampshire.El a fost un artist englez. John Emms s-a născut la Blofield, Norfolk, fiul artistului Henry William Emms. Un interes in arta l-au adus la Londra şi pentru un timp a lucrat cu Frederic, asistentul studioului Lord Leighton. Emms Leighton l-a ajutat să execute fresca de zece fecioare în Lyndhurst Biserica parohială, adăugând bufnita, un simbol al Lenei. Începând din 1866, Emms a expus la Royal Academy, Suffolk Street şi in diverse alte locuri. În 1875, expoziţia de la Londra intitulat Beauties din New Forest inclus trei dintre tablourile sale. El sa întors la Lyndhurst în 1872. Dotat cu talent artistic la realizarea picturilor ecvestre, Emms a dobândit rapid o clientela mare şi i s-a comandat să picteze caii, câinii şi portrete de câini. In 1880, s-a casatorit cu Fanny Primmer, fiica unui domn din Lyndhurst, după căsătorie au stabilit la Londra. El s-a întors la Lyndhurst în 1881 şi a construit o casă mare şi un studio numit Firs, unde a rămas pentru tot restul vieţii sale. Emms a fost un artist de capacitate considerabilă; lucrările sale timpurii au fost pictate cu precizie şi utilizarea de geamuri; el mai târziu a dezvoltat o abordare mai fluenta şi directa, folosind o paleta mult mai limitata. El a fost un pictor prolific şi a fost admirat pentru vitalitatea animalelor din portretele sale şi dragostea lui de câini.HENRIETTE RONNER-KNIP


                                                           Henriette Ronner-KNIP

Henriette Ronner-KNIP (31 mai 1821, Amsterdam - 02 martie 1909, Elsene) a fost un pictor olandez. Fără îndoială cel mai bine cunoscut şi de succes artist de sex feminin a secolului 19, Henriette Ronner-KNIP s-a născut în Amsterdam în 1821. Henriette Ronner-KNIP, probabil, este cel mai bine cunoscuta pentru pictura in ulei de câini şi pisici,specializandu-se în aceste genuri. Ronner-KNIP a venit dintr-o familie de artişti şi a primit o şcolarizare de la tatăl ei Joseph KNIP Augustus (1777-1847). La vârsta de cincisprezece ani, Ronner-KNIP a vândut pictura primului ei tablou într-o expoziţie la Dusseldorf. În timpul primilor ani, Ronner-KNIP pictat mai multe subiecte, inclusiv picturi de scena gen, peisaje şi încă picturi de viaţă. În 1850, s-a casatorit cu Telco Ronner şi s-au mutat la Bruxelles, unde ea şi-a petreacut restul vieţii.  Regina Belgiei a comandat lui Ronner-KNIP să picteze doi dintre favoritii ei câini în 1876 şi succesul acestor picturi au condus la comisioane mult mai multe. Ronner KNIP a numarat cele mai multe capetele încoronate ale Europei,ca patronii ei. Printre clientii ei cei mai prestigiosi au fost regele de Hanovra, Don Fernando rege al Portugaliei, împăratul Wilhelm I rege al Prusiei, Baron Tindal de la Amsterdam, Ducesa de Edinburgh şi Prinţesă de Wales. Ea a început să picteze pisici în picturi care au fost populare pentru caracterizarea lor plină de umor. Aceste animale de companie pe piaţa internă au fost adesea descrise în interioare de lux, asezate pe perne de mătase şi scaune sau se jucandu-se în coşuri de lux. Ronner-KNIP a expuse pe scară largă de-a lungul carierei sale şi a fost aleasa in multe societăţi artistice. "Natura Artis Magistra" Societatea de Amsterdam aleşi Ronner-KNIP la aderarea în 1850 şi Ronner-KNIP a fost făcut membru de merit în Academia de pictură şi desen în Rotterdam în 1861. Picturile ei au câştigat medalii la expoziţii în întreaga lume, inclusiv două medalii de bronz, o medalie de vermeil, cinci medalii de argint şi şase medalii de aur. Regele din Ţările de Jos a medaliat, de asemenea pe Ronner-KNIP cu un "unice Medalia de Merit" în 1874.Reputaţia ei internaţională a fost confirmata la prestigiosul Târg Worlds. În primul rând printr-o medalie artistica la Expozitia Centennial ce a avut loc la Philadelphia in 1876, apoi cu o medalie de aur la Expozitia Internationala Colonial ce a avut loc la Amsterdam în 1883 şi o medalie de argint la Expozitia Universala ce a avut loc la Edinburgh în 1883. Ronner KNIP a fost decorata cu Crucea Ordinului lui Leopold în 1887 de Regele Leopold II al Belgiei, o onoare rar conferita unui artist femeie. În 1891, apare Albumul Henriettei Ronner-KNIP unde au fost publicate douăsprezece reproduceri de picturi in ulei dintre cele mai faimoase. Ronner-KNIP a murit în Bruxelles în 1909.


SFINTII IMPARATI CONSTANTIN SI ELENA


                                                             Sfintii Imparati Constantin si Elena

Biserica Ortodoxa ii praznuieste astazi, 21 mai,  pe Sfintii Imparati Constantin si mama sa, Elena. Constantin cel Mare, imparat roman (306-337), a devenit suveran al intregului Imperiu Roman dupa invingerea lui Maxentiu si a lui Liciniu. In ziua premergatoare luptei cu Maxentiu, in anul 312, Constantin a vazut pe cer o cruce luminoasa si o inscriptie: In hoc signum vinces (prin acest semn vei birui). Imparatul va insemna toate steagurile armatei sale cu semnul sfintei cruci si va intra biruitor in Roma. Prin Edictul de la Milano (313) a acordat libertatea de cult a crestinismului, acesta devenind religie de stat in timpul lui Teodosie cel Mare.


Imparatul Constantin a convocat primul Sinod ecumenic la Niceea (325), unde dupa lungi dezbateri, invatatura lui Arie a fost condamnata si s-a adoptat formula ca Fiul lui Dumnezeu este de o fiinta cu Tatal si deci, din veci cu El. La sinod au fost alcatuite si primele 7 articole ale Simbolului de credinta (Crezul), a fost  fixata data Pastilor (prima duminica dupa luna plina, dupa echinoctiul de primavara) si s-au dat 20 de canoane referitoare la disciplina bisericeasca.Sfantul Constantin cel Mare a fost botezat pe patul de moarte de catre episcopul Eusebiu de Cezareea. A murit la scurt timp in Nicomidia si a fost inmormntat in Constantinopol, in biserica ctitorita de el.
Imparateasa Elena

Flavia Iulia Helena s-a nascut in provincia Bitinia. In anul 293, generalul roman Constantiu Chlorus, la indemnul imparatului Diocletian, divorteaza de imparateasa Elena. Acesta nu se recasatoreste, ci traieste departe de atentia publica, dar aproape de fiul sau. A reusit sa descopere pe dealul Golgotei crucea pe care a fost rastignit Hristos. Potrivit traditiei, in urma sapaturilor s-au gasit trei cruci. Pentru a se identifica crucea pe care a fost rastignit Hristos, au atins cele trei cruci de un mort. Acesta a inviat in momentul in care a fost atins cu Crucea Domnului.

Imparateasa Elena a zidit  Biserica Sfantului Mormant, Biserica din Bethleem, pe cea din Nazaret si multe alte sfinte locasuri.
RUGACIUNE
Într-o vreme grea pentru creştini,
Chinuiţi de împăraţi haini,
Strălucit-a Crucea lui Hristos
Sus, pe cer, ca semn prealuminos!

Împăratul nu a înţeles
De ce semnul Crucii cel ales
I-a fost arătat în plină zi:
„În acest semn tu vei birui"...

Şi el l-a învins pe vrăjitor,
Pe Maxenţiu, cel cotropitor;
S-a închinat apoi Constantin
Domnului Iisus, ca bun creştin.

Iar Sfânta Elena, mama lui,
Căutat-a Crucea Domnului.
A găsit-o şi a sărutat-o
Iar puterea ei a mângâiat-o!

Sfinţilor ce-aţi răspândit credinţa,
Dobândind, prin Cruce, biruinţa,
Daţi-ne din bucuria dulce
De-a atinge lemnul sfânt de Cruce.

Daţi-ne tărie în ispite,
Ca să fim, noi, biserici zidite!
Amin!

vineri, 20 mai 2011

Louis Comfort TiffanyLouis Comfort Tiffany(18.02.1848-17.01.1933) a fost un artist american si designer care a lucrat în domeniul artelor decorative şi este bine cunoscut pentru vitraliile sale . El este artistul american cel mai asociat cu Art Nouveau şi estetica mişcării. Tiffany s-a fost afiliat cu o colaborare de prestigiu la Associated Artists,in caregasim pe Lockwood de Forest, Candace Wheeler , şi Samuel Colman . Tiffany a proiectat vitralii de sticla şi lămpi, mozaicuri din sticla, sticla suflata, bijuterii,ceramica, emailuri şi metalice.
Tiffany a fost fiul lui Charles Lewis Tiffany , fondatorul Tiffany and Company , şi Harriet Olivia Young Avery. A urmat scoala in Pennsylvania,Academia Militara în Chester, Pennsylvania , şi Eagleswood Academia Militară în Perth Amboy, New Jersey . S-a format intai ca pictor, studiind cu George Inness şi Colman Samuel în New York City şi Léon Bailly in Paris .
Tiffany a inceput ca un pictor, dar a devenit interesat de fabricarea sticlei cam de la 1875 şi a lucrat la mai multe sere în Brooklyn. În 1879, el s-a combinat cu Candace Wheeler , Colman Samuel şi Lockwood Forest formand Asociatia Artistilor americani.Fiind la conducerea firmei Tiffany's cu talentul sau, precum şi cu banii tatălui său a facut ca firma sa prospere.
In 1881 Tiffany a făcut designul interior al Casei Mark Twain din Hartford, Connecticut.Dar cel mai notabil lucru a venit în 1882 când preşedintele Chester Alan Arthur a refuzat să se mute în Casa Albă până când acesta nu a fost redecorata. El i-a comandat lui Tiffany, care a început să-si facă un nume în New York pentru firma de design interior, pentru a reface camerele de stat. Tiffany a lucrat la Camera de Est , Blue Room , Red Room , Dining Room şi Holul de la intrare, refurnishing, revopsind in modele decorative,etc.
O dorinta de a se concentra pe arta in sticla a dus la destramarea firmei în 1885 când Tiffany a ales să se stabilească la propria sa firmă de fabricare a sticlei. Firma Tiffany Glass Company s-a infiintat pe 01 decembrie 1885 şi în 1902 a devenit cunoscut sub numele de Tiffany Studios .
La începutul carierei sale, Tiffany a folosit borcane ieftine jeleu şi sticle, deoarece ele au impurităţi minerale care nu le avea sticla fina.Tiffany a utilizat sticlă opalescenta într-o varietate de culori si texturi pentru a crea un stil unic de vitralii. Acest lucru poate fi contrastat cu metoda de pictură în emailuri sau vopsea de sticlă pe sticlă incoloră, care a fost metoda dominanta de a crea vitralii de sute de ani în Europa.Utilizarea din sticlă colorată în sine pentru a crea imagini colorate de sticlă a fost motivată de idealurile de Arte şi Meserii şi liderul său William Morris în Anglia .
În 1893, Tiffany a construit o noua firma Stourbridge Glass Company,care a fost localizata în Corona, Queens , New York .
Un pian minunat si doi interpreti

Priviti-i cat sunt de minunati!

Mini Jerusalem

Mini Ierusalimul - cunoscut sub numele de Ierusalim in miniatura,această atracţie minunata a fost construita din beton, piatră şi scoici, de fratele Joseph Zoettl, un calugar benedictin din  Sf. Bernard Abbey. Lucrările au fost atât de impresionante ca s-au vândut imediat, asa ca ce Joe, a considerat-o doar afacere de moment s-a transformat într-o afacere regulata, şi s-a sfârşit prin a crea peste 5.000 de grote.