sâmbătă, 4 iunie 2011

VALENTIN TEODORIAN


Valentin Teodorian (n. 4 iunie 1928, Bucureşti - d. 18 mai 1995, Bucureşti) a fost un tenor român de notorietate internaţională.
Valentin Teodorian s-a născut într-o familie de muzicieni – tatăl, Constantin Teodorian, membru fondator al Societăţii „Opera” şi, timp de un sfert de veac, prim solist al Operei Române, mama, Eugenia Teodorian, distinsa membră a celebrei Societăţi corale „Carmen”.
A studiat la Colegiul Naţional Sfântul Sava şi la Conservatorul bucureştean.
A fost solist al Operei Române din Bucureşti, unde a interpretat circa 40 de roluri. De asemenea, a apărut adesea în concerte vocal-simfonice şi în recitaluri de lied. A arătat un constant interes faţă de repertoriul românesc, fiind, de altfel, el însuşi compozitor de muzică vocală, poet şi scriitor. Printre rolurile cele mai importante se pot cita Arlechino din „Paiaţe” (debut), Almaviva din „Bărbierul din Sevilla”, Rică Venturiano din „O noapte furtunoasă ”, Alfredo din „La Traviata”, Lenski din „Evgheni Oneghin”, Des Grieux din „Manon”, Rinuccio din „Gianni Schicchi”, Hoffmann din „Povestirile lui Hoffmann”, Gerald din „Lakme”, Inocentul din „Boris Godunov”, Păstorul din „Oedip”, de Pelleas din „Pelleas şi Melisande”, Tamino din „Flautul fermecat”, Belmonte din „Răpirea din serai”, David din „Maeştrii cântăreţi din Nürnberg”, Ionică din „Motanul încălţat”, Eisenstein din „Liliacul”, Povestitorul din „Luna” de Orf, „Albert Hering”…
Sunt, majoritatea, roluri cântate pe scena românească, dar şi peste hotare – câteva repere fiind Parisul, Viena, Praga, Budapesta, Moscova.
Valentin Teodorian a făcut parte din legendara „distribuţie de aur”, alături de Magda Ianculescu, Nicolae Herlea, Nicolae Secăreanu şi Constantin Gabor, în „Bărbierul din Sevilla”.
A scris monografiile Nicolae Lungu şi Verdi Nemuritorul. A participat la numeroase emisiuni radiofonice, ca vorbitor sau ca solist de operă. A realizat importante înregistrări pentru Radiodifuziune, pentru Televiziune şi pentru Electrecord.
ARMAND CALINESCUArmand Călinescu (n. 4 iunie 1893, Piteşti - d. 21 septembrie 1939, Bucureşti) a fost un om politic, prim ministru, ministru şi economist român.
După efectuarea studiilor de Drept şi Filosofie la Universitatea Bucureşti, obţine un doctorat în ştiinţe politice şi economice la Paris.
Membru în Partidul Naţional Ţărănesc, a fost ales deputat în parlament între 1926 şi 1937. Atitudinea sa fermă faţă de legionari a produs căderea guvernului Vaida-Voievod, din care făcea parte, în 1933. A revenit în guvernul condus de Octavian Goga în funcţia de Ministru de Interne. În 1938, a făcut posiblă arestarea lui Corneliu Zelea Codreanu, condamnat la 10 ani de muncă silnică la minele de sare, inclusiv pentru „cârdăşie cu şeful unei puteri străine” (Hitler). Poartă responsabilitatea comenzii asasinării în închisoare a liderilor legionari, inclusiv a lui Corneliu Zelea Codreanu, după 30 noiembrie.[necesită citare] În decembrie 1938 este membru fondator al partidului regal, Frontul Renaşterii Naţionale.
După scurte mandate ca Ministru al Sănătăţii, Ministru al Educaţiei Naţionale şi Ministru al Apărării Naţionale, la 7 martie 1939, regele Carol al II-lea îl numeşte Prim Ministru al României.
Armand Călinescu a continuat politica tradiţională, apropiată de Franţa şi Marea Britanie. În septembrie, a permis refugiul guvernului polonez după invadarea şi ocuparea Poloniei de către germani.
Adversarii săi legionari au afirmat existenţa unui plan secret al lui Călinescu, aprobat de Marea Britanie, de a distruge câmpurile petrolifere din Prahova în cazul unui atac german asupra României. A fost asasinat în Bucureşti pe 21 septembrie 1939, asasinii fiind legionari conduşi direct de Horia Sima, trimis special din Germania pentru această acţiune.


ALEXANDRU ARSINEL


Actorul Alexandru Arşinel s-a născut la 04 iunie 1939, in Dolhasca, judeţul Suceava. In realitate, data nasterii este 04 mai 1939.
Nu a reusit sa intre la Facultatea de Construcţii din Iaşi si după ce a facut o perioada figuraţie la Teatrul Naţional din oraş, s-a hotărât sa devina actor. In 1962 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. In 1960 apărea la televiziune ca interpret de muzica uşoara, in ultimul an de studii la Institut a debutat in divertisment pe scena Teatrului Cassandra, intr-un spectacol realizat împreuna cu o formaţie de la conservatorul bucureştean. Debutul pe scena avea loc in 1961, cu piesa Centrul înaintaş a murit în zori de A. Cuzzani.
A fost repartizat la Teatrul din Tg.Mures si a jucat in spectacole ca Gâlcevile din Chioggia de Carlo Goldoni, A 12-a noapte de W.Shakespeare, Oceanu de Al.Steiu, Jocul de-a vacanţţa de Mihail Sebastian.
In 1966 s-a mutat la Bucuresti si din 1967 joaca la Teatrul de Revista Constantin Tanase. A dat viata la numeroase personaje, cum sunt Paraschiv din Groapa, un spectacol muzical de Eugen Barbu si Radu Serban, sau Cetateanul din Doctore sunt al dumneavoastra, muzical de Aurel Storin si Vasile Vasilache jr., Ok Melody, Dai un ban dar face, etc.
A regizat spectacolul Nevestele Vesele de la Teatrul Tănase, a jucat in spectacole de revista având-o ca partenera pe actriţa Stela Popescu. Printre aceste spectacole: Revista cu paiaţe de Mihai Maximilian, Deschis pentru renovare de Al.Mirodan, Se cauta o vedeta – spectacol de estrada, Vino sa ne vezi diseara de Petre Barbulescu, Nicuta... la Tanase de Nicuta Tanase si Marin Traian, Aventurile unei umbrele de Nell Cobar, Uite ca nu tac de Petre Barbulescu, Microfonul de la miezul noptii, Savoy, Savoy, Sonatul lunii de Saşa Georgescu si Puiu Călinescu, Bimbirica, o comedie muzicala de Aurel Storin, Boema, Artistii si Boema de M.Maximilian si V.Veselovski, Ah, femeile de M.Maximilian, etc. Pe scena Teatrului Naţional a jucat in rolul lui Prisapkim din Plosnita de V. Maiakovski.
A aparut in emisiuni de divertisment la radio si televiziune, are numeroase albume muzicale (Cantece de Craciun, Evergreen, Ce faci asta seara tu, O strangere de mână, Ole- cu melodii sud americane, Parfum de romanţa, La mulţi ani viata), precum si Momente Vesele cu Arşinel si Momente Vesele cu Stela si Arşinel.
In 1981 debuta pe marele ecran in filmul Ana si hoţul de Virgil Calotescu. A mai jucat in Ca-n filme, Anotimpul iubirii, In fiecare zi mi-e dor de tine, Flăcăul cu o singură bretea, Miss Litoral, A doua cădere a Constantinopolului.
Conduce Teatrul de Revista Constantin Tănase, este căsătorit din 1968 cu Marilena Arşinel si are 2 fii.


BUNA DISPOZITIE

Politistii se duc in excursie cu un autocar cu doua nivele
La nivelul de jos ofiteri si la nivelul de sus subofiteri. 
La un moment dat se aud urlete de la nivelul de sus, iar sefu` se duce sa vada ce se intampla 
-De ce urlati in halul asta? 
-NOI NU AVEM SOFER !!! 


Doi betivi:
- Ba, tu care boala crezi ca este mai grava, Parkinson sau Alzheimer?
- Io zic ca mai bine este sa ai Parkinson.
- De ce?
- Pai mai bine versi jumatate de pahar pana il duci la gura, decat sa uiti unde ai pus sticla.
 Cafea de criză.....

Se ia o boabă de cafea, se leagă cu o aţă, şi se scufundă de 2-3 ori în ceaşca cu apă fierbinte.
La fiecare 3 cafele se schimbă aţa...
 Cum te numesti? Intreaba medicul.
- Popopopa Mamamamarin.
- Esti balbait?
- Nu, tata era balbait, iar ala care mi-a scris certificatul era un cretin.Maria la vrajitoare:
- Ma iubesc doi barbati. Spune-mi cine din ei va fi norocosul?
Vrajitoarea pune cartile, apoi se uita atent la ea si spune:
- Cel ce va avea noroc va fi Vasile - te vei casatori cu Ion. Un preot explică la ora de religie:
- Dumnezeu l-a creat pe Adam si cu o coastă din Adam a creat-o pe Eva..
- Părinte, îl întrerupe un elev, tata spune că ne tragem din maimute.
- Ascultă, zice preotul plictisit, cazul familiei tale nu mă interesează. Eu vorbesc în general. Cu cine se culca barbatii?

Pana la 14 ani cu papusile, de la 15 la 35 cu cine vor, de la 35 la 45 cu cine gasesc, de la 45 la 55 cu cine-i mai doreste, de la 55 la 65 cu geamu deschis, de la 65 la 75 cu usadeschisa, iar dupa 75 mor din cauza curentului....
 Unul dintre pasagerii de pe vapor ii atrage capitanului atentia ca pe o insulita e un om zdrentaros care sare si da din maini langa un foc.
- Cine e tipul? Ce-o fi cu el?
- Nu stiu, zice capitanul, insa de cate ori trecem pe aici se bucura nespus!
ESTE ANUL 2011, NU MAI LUA VIATA ASA IN SERIOS, CI.....
 
DANSEAZĂ!
ODIHNEŞTE-TE!
SCOATE PUŢIN CAPUL... 
DORMI PUŢIN! 
PUPĂ CU FOC!   
RELAXEAZĂ-TE ÎN NATURĂ 
SIMTE-TE BINE! 
CHICOTESTE CÂT POŢI 
ŢIPĂ CÂT TE ŢIN PLĂMÂNII 
FĂ O BAIE CU SPUME
ŞI FII FERICIT! 
AI CHEF DE MUNCĂ AZI?
NICI EU!VREAU DOAR SĂ PETREC! 
ŞI TU...  
SĂ AI O ZI MINUNATĂ! 

RÂZI CU POFTĂ ŞI..., 
SĂ NU-ŢI PARĂ NICIODATĂ RĂU CĂ TREBUIE SĂ RÂZI!
 

CRONOBIOLOGIA

Vechii invatati chinezi cunosteau orarul organelor. Organismul iti trimite intreaga energie catre anumite parti ale sale, la un moment dat. S-a demonstrat stiintific ca cine nu respecta si tulbura repetat ritmul interior se îmbolnaveste mai des si mai repede, iar uneori de boli foarte grave, care nu mai pot fi vindecate, din cauza uzurii organelor.
 ORA 6
Este ora la care organismul se trezeste, chiar daca noi vrem sa mai lenevim. Incepe productia de hormoni a corpului nostru. La aceasta ora aminoacizii, hormonii, zaharul din sange actioneaza la capacitate maxima. Ce trebuie evitat la acesta ora? In afara de lenevirea in pat, ALCOOL si TIGARI.
 ORA 7
Inima intra in viteza a cincea. Incepe productia de hormoni sexuali. Cine prefera sportul facut dimineata face o greseala, pentru ca inima este suprasolicitata, iar rezultatul este acelasi. La aceasta ora trebuie servit micul dejun, dar inainte este indicat sa bea si un pahar cu apa, pentru a ajuta digestia.( un pahar de apa baut imediat dupa trezire face sa scapi de constipatie)
 ORA 8
Organismul tanjeste dupa "combustibil". Din nefericire este si ora la care au loc cele mai multe infarturi si accidente vasculare cerebrale. Este ora ideala, daca vreti sa va faceti o analiza a sangelui. Daca o amanati pentru alta ora, compozitia sangelui va fi schimbata din cauza stresului.
 ORA 9
Organismul receptioneaza cel mai slab senzatia de durere, este imun fata de frica. Chimioterapia si injectiile trebuie facute acum, caci nu vor fi complicatii, iar datorita tolerantei sporite a organismului, sansele de vindecare cresc.
 ORA 10
Este ora invatatului, creierul este cel mai receptiv.Capacitatea de a lua decizii si de a rezolva probleme este maxima. Temperatura corpului atinge punctul superior.Acum este momentul ideal, pentru a pleca la drum cu masina, atentia si reflexele sunt mult sporite.
 ORA 11
Organismul isi arde grasimile. Gurmanzii pot consuma orice( totusi, mai cu mila, va rog)dupa pofta inimii. Cu putin inaintea prânzului, inima si circulatia sanguina se afla în momentul lor de varf. Evitati sa mergeti la un consult cardiologic, pentru ca se poate ca diagnosticul sa nu fie cel real.
 ORA 12
S-a dus deja jumatate din zi. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc în forma. Din cauza lipsei de oxigen trebuie sa stati în fata unei ferestre deschise.( Aerisiti foarte bine incaperile. Rezultatul este benefic. Stomacul este singurul organ cu adevarat activ. Se pregateste pentrua produce sucul gastric si a primi mancarea.
 ORA 13
Scade atentia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de pranz urmata de o mica relaxare. Dupa masa de pranz bila începe sa actioneze, digerand si absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme acum trebuie sa ia tratamentele specifice, pentru a o activa.Dar mai ales este bine ca pranzul sa fie consumat in liniste si fara alte preocupari decat a manca. Si FARA NERVI.Mancarea se serveste in liniste si armonie. ORA14
Organismul trebuie sa se odihneasca.
 ORA 15
 Creierul se pune din nou în miscare. Ne putem continua în forta activitatea. Atentia si puterea de concentrare sunt în forma maxima. Daca aveti de lucru pentru acasa acum este momentul.
 ORA 16
 Trezirea creierului este urmata de revitalizarea corpului, dispus sa intre în functiune. Este ora ideala pentru un program de exercitii fizice. Plamanii si caile respiratorii sunt larg deschise. Faceti o plimbare în aer liber. La aceasta ora actioneaza cel mai bine remediile pentru stomac.
 ORA 17
Mainile simt nevoia sa intre in functiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobisnuita, pictorii fac minuni, scamatorii se simt în forma. Sportivii stiu deja, cine se antreneaza sau concureaza, obtine acum cele mai bune rezultate. La acesta ora se inregistreaza cele mai multe recorduri sportive.
 ORA 18
 Este ora activitatilor culturale. Simturile sunt foarte ascutite in acest moment al zilei. Papilele gustative si simturile olfactive sunt la cote maxime. Este momentul de maxima activitate in ceea ce priveste cresterea unghiilor si a parului. Corpul este insa putin obosit. Nervii reactioneaza la durere sau furie.
 ORA19
Organismul este cel mai dispus sa accepte tratamente, iar pielea tanjeste dupa ingrijire, porii pielii se deschid si asimileaza produsele cosmetice. Dar atentie, scade tensiunea.
 Ora 20
Cresc capacitatile vizuale. Este momentul sa alegeti materialele si modelele vestimentare. Ultima masa a zilei nu trebuie luata mai târziu de ora 20, caci corpul reactioneaza deja într-un ritm redus. Ficatul inregistreaza o activitate intensa, astfel bauturile alcoolice fiind mai bine tolerate la ora aceasta
 ORA 21
Scade temperatura corpului si metabolismul. Nu se mai asimileaza nici un aliment. Mincarea ramane nedigerata sau digerata pe jumatate. Doar stomacul si ficatul mai lucreaza.
 ORA 22
Ficatul nu mai lucreaza. Stop fumatului, caci in pauza ce survine in functionarea ficatului, organismul absoarbe toata nicotina nefiltrata.
ORA 23
 Incepem sa visam cu ochii deschisi. De la aceasta ora corpul se linisteste. Nervul parasimpatic, responsabil cu acest lucru, reduce schimbul de substante, tensiunea, temperatura, activitatea cardiaca la minim. Productia de cortizol, hormonul stresului, este oprita. Daca vrem sa fim frumoase, noi femeile, trebuie sa ne punem la somn, la aceasta ora, pentru ca acum incepe procesul de regenerare a celulelor pielii.
 ORA 24
Dupa perioada maxima din activitatea sa, organismul se autoregleaza la minim pe scala sa de functionare si se programeaza " pentru maine". Este obligatoriu ca acesta ora sa ne gaseasca într-un somn profund.
Noaptea, intre orele 2 si 4, toate simturile sunt în stare de inhibitie. ATENTIE, este perioada catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor si a accidentelor de munca. Mai bine stati acasa si plecati la drum la o ora favorabila.
Intre ora 3 si 5 scade tensiunea arteriala. Dimineata retinem mai usor informatiile, dar pentru a le pastra în memorie pe termen lung trebuie repetate dupa-amiaza.
 Mai jos aveti o schema cu
RITMURILE CEASULUI BIOLOGIC
 ORELE 23-01 Perioada de maxima activitate a vezicii biliare. Cei care au probleme cu acestorgan, in aceasta perioada se trezesc din somn sau nu pot adormi.
 ORELE 01-03 Se activeaza ficatul. In aceasta perioada oxigenarea creierului este minima. Cei care sufera de afecţiuni hepatice au un somn zbuciumat, sau chiar se trezesc in aceasta perioada. Ficatul şi vezica biliara fiind organe pereche, şi cei suferinzi de afecţiuni biliare prezinta aceleasi simptome. In aceasta perioada nu se recomanda fumatul, consumul de cafea, alimente grase si bauturi alcoolice.
ORELE 03-05 Se activeaza plamanii, deci in aceasta perioada fumatorii, bolnavii de astm, cei raciţi sau cu alte afeciuni ale aparatului respirator se trezesc din somn, sau au un somn zbuciumat, neodihnitor. Cei bolnavi sunt coplesiti de senzatia de teama si nesiguranta
ORELE 05-07 Este perioada de activitate maxima a intestinului gros. Este perioada in care majoritatea oamenilor merg la toaleta. Se recomanda evitarea stresului si grabei in aceasta perioada. Cei bolnavi cu acest organ se simt de obicei mai rau decat in cursul zilei. Se recomanda consumul de ceaiuri din plante medicinale. ORELE07-09 Incepe activitatea maxima a stomacului. Se va evita expunerea corpului la frig sau dusuri reci, este mai indicat un mediu cald. Se recomanda administrarea de vitamine.
ORELE 09-11 Splina si Pancreasul sunt la activitate maxima. Este total contraindicat consumul de alcool.Se recomanda consumul de fructe şi miere de albine(singura perioada din zi, cand organismul poate digera fara efort dulciurile).Se va evita efortul fizic. Din contra, disponibilitatea la efort psihic si intelectual este la maxim. Asadar, treceti la invatat!!!
 ORELE 11-13 Perioada de activitate maxima a inimii. In aceasta perioada nu se recomanda consumul exagerat de alimente grele. Scade nivelul de oxigenare al creierului, din acest motiv, trebuie multa atentie, exista un risc marit pentru accidentare.
ORELE 13-15 In aceasta perioada intestinul subtire este foarte activ, scade sensibilitatea la durere a danturii, deci este perioada ideala pentru tratamentele stomatologice. Capabilitatea de a avea o activitate fizica este pe curba ascendenta.
ORELE 15-17 Perioada hiperactiva a vezicii urinare. In aceasta perioada se recomanda consum marit de lichide ( apa, ceaiuri ), şi activitate sportiva. Organismul este capabil sa digere mai usor si alimentele mai grele, creste in continuare predispozitia pentru activitatea fizica.
ORELE 17-19 Rinichii functioneaza la capacitate maxima, este indicat sa se evite actiunile factorilor care ii ingreunează activitatea ( grasimi, zahar, sare, bauturi racoritoare, conservanţi alimentari, cafea, alcool, dar mai ales stresul si frigul.
ORELE 19-21 Activitatea maxima a pericardului si sistemului circulator. Este perioada de maxima receptivitate a simturilor, optima pentru a viziona spectacole de teatru, filme sau muzica. In aceasta perioada toate tipurile de medicatie au eficienta maxima (atat cele administrate oral, cat şi cele aplicate extern).
ORELE 21-23 Este perioada de activitate a meridianului Trei focare. Organismul se pregateste de odihna, deci nu se recomanda nici o activitate care l-ar putea reactiva (exercitii fizice, consum de alimente grele sau cafea, fumat ).