sâmbătă, 3 martie 2012

Giuseppe Armani

Din momentul în care tânărul Giuseppe ar putea ridica un creion, el a desenat tot ceea ce a văzut.  Armani a fost înscris la Academia de Arte Frumoase din Florenţa, când tatăl său a murit în mod neaşteptat.
Deoarece familia are nevoie acum de Giuseppe, Şcoala de Arte a fost uitata. Arta, însă, nu a fost. Atunci când preotul Giuseppe al parohiei a organizat o expoziţie pentru tinerii artisti pe care ii ştia, el a intrat cu sculptura lui cu un tors masculin clasic inspirat. Lucrarea a fost foarte admirata pentru precizia sa anatomica extraordinara. Când torsul a fost dus la Galeria de Arta din Pisa - talentul lui Giuseppe Armani a fost recompensată cu o ofertă de loc de muncă permanent, la Galeria de Artă adiacenta de la Pisa,faimosul turn înclinat.

A fost acolo, în Pisa ca visul lui Armani de a studia arta sa fie în sfârşit realizat.  Distincţia lui a fost şi rămâne, în capacitatea sa de a insufla viaţă, caracter şi suflet în sculptura lui. Giuseppe a experimentat în lemn, lut, alabastru şi marmură.
Reputaţia lui a crescut cu fiecare creaţie uluitoare. Entuziaşti în curând de artă din întreaga lume au început să vina efectiv la Galeria de Artă doar pentru a vedea cele mai recente creaţii a lui Giuseppe Armani. În 1975, Florenţa Sculture d'Arte, recunoscând geniul lui Armani, ia oferit oportunitatea de a lucra exclusiv pentru ei. El a fost încurajat să dea frâu liber la muza lui artistica.
Pentru mai mult de 25 de ani, Armani a creat capodopere, de la stilul tradiţional la Capodimonte, mai indraznete, sculpturi contemporane şi capricios. Întotdeauna şi remarcabilele figurine ale lui Giuseppe Armani au scânteie de viaţă, şi realismul uluitor al lor continuă să uimească admiratorii sai in mai multe tari din lume.
Giuseppe Armani a descris crezul său în acest fel: "Deşi mă consider un descendent direct al patrimoniului Renaşterii, eu cred că un artist trebuie să urmeze evoluţia proprie şi să nu fie doar o rămăşiţă a trecutului, ca glorios în trecut, ar fi putut fi . Sunt obligat sa continuu de a descoperi noi mijloace de expresie şi mai bune. "
Din păcate Giuseppe Armani a murit brusc, sâmbătă, 28 octombrie 2006, în urma unui accident vascular cerebral masiv. Noi toţi am pierdut un mare maestru, dar am pierdut, de asemenea, un prieten, care, cu atitudinea sa simpla a umplut vieţile noastre cu entuziasm şi a transferat la noi toţi iubirea sa imensă pentru arta.
video

vineri, 2 martie 2012

ROMANIA CU IMAGINILE SALE

De cate ori voi avea cate ceva despre frumusetea acestei tari numita ROMANIA,le voi pune in acest blog.
video

MAGURA BRANULUI
video
MOGOSOAIA
video