vineri, 17 august 2012

TRENUL&VERSAILLES

Trenul în care te simti ca la Versailles.

Autoritatile pariziene, în colaborare cu oficiali ai Palatului Versailles, au amenajat o garnitura de tren care traverseaza capitala Frantei, dupa modelul încaperilor din palatul regal, potrivitDaily Mail.
Ingenioasa idee a transformat vagoanele anoste ale unui tren pentru navetisti în spatii generoase, amenajate în stilul încaperilor de la Palatul Versailles. Calatorii pot astfel sa se deplaseze pe magistrala care face legatura între palat (situat la 20 km sud-vest de Paris) si centrul capitalei, în încaperi precum Sala Oglinzilor, Galeria Bataliilor, una dintre camerele reginei Marie-Antoniette sau chiar într-o biblioteca a palatului.
Desi la exterior trenul arata ca unul obisnuit, în interior sunt picturi similare celor de pe peretii faimosului palat, sculpturi si statuete.
Simbol al puterii dar si al elegantei aristocratice, Palatul Versailles este cunoscut drept cea mai impunatoare si mai fastuoasa cladire de acest fel construita vreodata de un suveran. Ridicat între 1862 si 1875, edificiul a fost resedinta pentru trei regi ai Frantei: Ludovic al XIV-lea, Ludovic al XV-lea si Ludovic al XVI-lea.Sursa: WENN.com
video