miercuri, 5 decembrie 2012

Marina Bychkova


Marina Bychkova – nascuta in sud-vestul Siberiei in 1982, este sculptor de papusi – ale carei Enchanted Dolls redau – infricosator de natural – amalgamul sentimentelor de inocenta, intuneric, frica, speranta si frumusete din povestile pentru copii.

Marina Bychkova este un artist de la Vancouver, Canada, cu un dar uimitor. Marina creează păpuși de porțelan, cu un nivel foarte impresionant de detaliu. Stilul ei este unic și păpuși ei sunt de cea mai buna calitate. Împreună cu crearea papusilor, Marina, de asemenea, realizeaza si bijuterii si haine.

Marina – care sculpteaza papusile, le picteaza manual, le concepe si realizeaza hainele si bijuteriile – spune ca a stiut ca va face papusi inca de cand avea sase ani fiind dezamagita de mediocritatea cu care erau lucrate papusile din comert.

Inspirate din creatiile anime – exagerarea lungimii mainilor si picioarelor si marimii ochilor (japonezii redand astfel in desenele manga idealul de frumusete feminina) – papusile Marinei exploreaza diferite culturi si traditii fiind parca desprinse dintr-un vis din copilarie.


Aceste păpuși sunt fără îndoială diferite între ele, fiecare având propria personalitate. Nu sunt pur și simplu jucării pentru adulți, ci creaturi înzestrate cu sentimente și obiceiuri. Și parcă fiecare dintre ele are propria ei poveste pe care abia așteaptă să ne-o spună.
Marina Bychkova si Papusile ei
   
 Vezi  mai multe  video    din   divertisment